Retete de cafea |  Caracteristicile unui espresso | Cafea asa cum vrei |


Retete speciale de cafea

Moretto - Specialisti in cafea

                                                             
   
   
Cafea cu cognac |  Cafea glace | Cafea la rece | Cafea mexicana |  Cappuccino fiorentino | Cockteiluri cu cafea |

   
   
O portie de cafea
20 ml Passion
Frisca
Se adauga alcoolul in cafea si se orneaza cu frisca.
   
   

       

 

   
    1 Lingurita ness
2 Lingurite zahar
20 ml Passion
Lapte
Frisca
Se prepara ness-ul, se adauga alcoolul si se orneaza cu frisca
.
   
   

Trei delicii de cafea

Cafeaua este potiunea magica ce ne trezeste dimineata si aduga un plus de savoare vietii noastre. Afla cum sa transformi acesta rutina intr-o adevarata desfatare, invatand trei retete noi de de preparare a cafelei.

Caffee Frape

Suntem deja familializati cu acesta specialitate de cafea, din baruri si restaurante. Afla cum ti-o poti prepara acasa, pe gustul tau.
Ingrediente

1/2 cana cafea foarte tare de filtru (sau ibric) racita
4 cuburi de gheata
Frisca sau lapte, dupa gust
2 lingurite de zahar
1/2 lingurita vanilie

Se dizolva zaharul si vanilia in cafea, apoi se toarna intr-un shaker de cocktailuri. Se adauga laptele sau frisca si cuburile de gheata. Se amesteca cu shakerul timp de 3 minute, apoi se serveste.

Cafea acidulata

Poate ca acesta denumire vi se pare ciudata, dar de ce nu ati aduga un pic de acid cafelei de toate zilele?

Ingrediente:

3 lingurite cafea instant
O cana de suc acidulat ce contine caramel (coca-cola, pepsi, american cola)
3 cuburi de gheata
2 lingurite de zahar

Frecati cafeaua instant si zaharul cu suc pana obtineti o spuma. Pisati cuburile de gheata in alt vas, apoi adaugati-le compozitiei. Turnati sucul, cu grija insa, pentru a nu produce prea multa spuma. Garnisiti cu lamaie sau portocala.


Cafea demonica

Acest sortiment de cafea este foarte tare, dar dupa cum zice un proverb din Australia, tara de bastina a retetei, "nu exista cafea prea tare, ci numai oameni mult prea slabi".

Ingrediente pentru o cana:

4 lingurite de cafea instant
2 lingurite de vanilie
1 lingurita de ciocolata calda
1 lingurite inghetata de ciocolata
1/3 cana lapte

Puneti praful de ciocolata calda, de vanilie si cafeaua instant intr-un pahar mare, inalt. Adaugati apa fiarta, numai atat cat sa acopere ingredientele si amestecati pana obtineti o pasta. Combinati amestecul cu laptele si puneti o lingurita de inghetata, apoi serviti-o calduta.



  back to top