Tari producatoare de cafea | Studiu de piata a cafelei |  


Cafea

- Home
- Arbore cafea
- Tipuri de cafea
- Stiri despre cafea


Despre cafea
- Istoria cafelei
- Piata cafelei
- Cafeaua in lume
- Modalitati de preparare
- Linkuri cafea

Dictionar
- Dictionar

Savoare
- Aroma cafelei

Fotografii
- Album foto

Opinia ta !..
- Contact


                                                                 
Tari producatoare de cafea

Moretto - Specialisti in cafea

 

Pe plan mondial tarile producatoare de cafea se situeaza intre Tropicul Racului si Tropicul Capricornului, acolo unde climatul este ideal de cald si de umed. Tarile pot fi grupate (in mare) in patru zone geografice:

1. America Centrala si Caraibe
Indeosebi cafea Arabica spalata, in general de calitate foarte ridicata (Mexic, Panama si insulele caraibiene).

2. America de Sud
In Brazilia se produc aproximativ 30 milioane de saci/an (1 sac = 60 kg) de Arabica naturala. Columbia, Venezuela, Peru si Ecuador produc Arabica spalata.

 

3. Africa
Majoritatea tarilor africane produc cafea Robusta. Speciile Arabica cresc de asemenea foarte bine la altitudini mari in Kenya, Tanzania si Camerun, care produc mari cantitati de Arabica spalata, de inalta calitate.

 

 

 

 




4. Asia

Produce Arabica spalata ca si Robusta spalata si naturala (de exemplu India, Indonezia, Noua Guinee).

Pe piata mondiala de cafea, specia Arabica ocupa 75 - 80%, Robusta ocupand restul de 20 - 25%.
Productia mondiala anuala atinge aproximativ 91 milioane de saci, fiecare cantarind in medie aproximativ 60 kg (peste 5 milioane tone anual).
America Centrala si de Sud produc 70% din cafeaua de pe piata mondiala, urmata cu 20% de Asia si Africa cu 10%.

 



  back to top